O nás

 

Jak to vlastně začalo?

 

Starožitnosti jsou součásti mého života od dětství. Mojí a sestry oblíbenou hračkou byly porcelánové figurky zvířátek Rosenthal, které měla maminka vystavené ve vitríně a velmi ochotně nám je půjčovala. Dodnes stojí ve vitríně, ovšem tu a tam chybí noha čí ouško. Moje první vážná nehoda se stala při střetu s krásným renesančním příborníkem a stála mě několik stehů na hlavě.

 

Díky mým rodičům, kteří se starožitnostmi obklopují jsem si k nim také vytvořila vztah a upřímně nebyl vždy pozitivní. V době dospívání mě logicky nemohlo bavit to stejné co rodiče protože tak to v životě chodí. Osud svedl dohromady mé a partnerovi cesty jak v osobním tak pracovním životě. Jeho vztahu k starožitnostem také napomohli rodiče tak jako v mém případě.

 

Co je naším cílem?

 

Jsme mladý pár, který má svůj koníček jako práci. Každý kousek, který u nás najdete jsme osobně vybrali a máme k němu osobitý vztah. Návštěva jak našeho kamenného obchodu má být dobrodružstvím, lovem za pokladem který u nás najdete a nabídka by měla uspokojit široké spektrum sběratelů.

 

Co je starožitnost?

 

Nemusí se vždy jednat o 300 let starý kousek zvučné značky. Starožitnost může být malovaný džbánek připomínající dětství a léto u babičky. Starožitnost je v naších očích věc které někdo svým technickým a estetickým umem vdechl krásu a život a věc, která už viděla a slyšela nějaké tajemství.

 

K čemu starožitnosti slouží?

 

Starožitnost rozhodně není věc, která by měla stát ve vitríně v horším případě být ukrytá ve skříni či pod postelí aby se nezničila a sbírat prach. Starožitnosti mají dělat svým majitelům radost a být součástí jejich každodenního života. Stříbrné příbory je třeba používat a nechat vyniknout při každé příležitosti, servis po babičce má potěšit každou návštěvu a krásné hodiny se svým tikotem dodají příjemnou atmosféru každé domácnosti. Starožitnosti mají trvalou hodnotu, a proto se jedná i o dobrou investici doporučujeme mít část svých financí uložených ve starožitnostech. Chceme také ukázat, že starožitnosti je možné mít i v moderním interiéru a že stačí i jeden kousek k tomu aby ozvláštnil takovýto interiér.

 

Dále se budeme snažit doplňovat odborné články o starožitnostech a přidávat různé tipy jak se o Vaše poklady starat.

 

Naším velkým pomocníkem při naší práci je náš čtyřletý syn. Říká že „starožitní“ s mámou a tátou. Je nám jasné, že přijde období, kdy mu bude připadat tato činnost nezajímavá a nudná. Bude pak záležet jen na něm, zda se k této činnosti bude chtít vrátit či ne.

 

Děkujeme a přejeme příjemný lov za tím Vaším pokladem

 
Váš tým Bergrs
 

 

 

 

 

PŘIHLÁSIT SE  |  KOŠÍK
0 položek za 0 Kč